نگرش جامع دولت سیزدهم به ترویج فرهنگ نماز

■ نگرش جامع دولت سیزدهم به ترویج فرهنگ نماز

 نگرش جامع دولت سیزدهم به ترویج فرهنگ نماز

 نگرش جامع دولت سیزدهم به ترویج فرهنگ نماز

 دکتر « سید احمد زرهانی» قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور در گفتگو با خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری شبستان با اشاره به ضرورت نامگذاری شعار سال “جهش تولید با مشارکت مردم”  از سوی مقام معظم رهبری گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی با نگرش راهبردی اهم مسائل و تحولات کشور را رصد می‌کنند و نام گذاری امسال توسط حضرت آقا بر اساس پایش های کارشناسانه و مطالعات و تعمق های مستمری است که در امور جاری کشور دارند. مقام معظم رهبری برای متمکن شدن ملت ایران اهمیت قائل هستند و از این که در گوشه و کنار نشانه هایی از فقرمشاهده می‌کنند طبعا رنج می‌کشند و برای ارتقاء دارایی مردم و تمکن ملی و گسترش عدالت اجتماعی و از میان بردن فقر و تامین منابع پایدار و رونق اقتصادی ارائه طریق می‌کنند.

اهتمام رهبری به سه پدیده امنیت ،عدالت و فراوانی نعمت

وی با بیان اینکه رهبری به سه پدیده امنیت ،عدالت و فراوانی نعمت بهاء می‌دهند اظهار کرد: رشد اقتصاد ملی در گرو جهش تولید و صادرات محصولات به  اقصا نقاط دنیا است و جهش تولید هم زمانی میسر می‌شود که دولت و ملت آورده خود را وارد میدان تولید کنند و عرصه های کار در حوزه های صنعت و کشاورزی و خدمات را فراخ و متحول کنند. اتکاء رهبری به قدرت مادی و معنوی مردم زمینه را برای ایجاد رویکرد های جدید در اقتصاد ملی فراهم می آورد. یکی ازآفات بزرگ اقتصاد ما واردات بی رویه و تورم زا وتولید زدا و عدم مدیریت درست منابع ارزی و تصلب و کاغذبازی در چرخه تولید است.در نگاه رهبری باید این آفات و موانع حذف شوند تا تولید در ایران از مزیت نسبی و قابلیت رقابت در بازارهای جهانی برخوردار شود.ظهور شرکت های دانش بنیان در اقتصاد ملی و پیوند پژوهش با تولید نوید بخش تحول در افق تولید و حضور ملموس در بازار های بین المللی به شمار می آید.

 ستاد اقامه نماز در حرکت جهاد تبیین، خود را مکلف به تشریح و ابلاغ صریح اندیشه های رهبری می‌داند

زرهانی در ادامه تصریح کرد: هزاران عالم و شهروندان صالحی که دارای وجاهت اجتماعی و نفوذ کلامند و به صورت افتخاری به ستاد کمک می کنند به منزله سربازان فرهنگی انقلاب مهیای اهتمام برای ابلاغ اندیشه های ولی امر مسلمین هستند.  ماموریت اصلی نقش ستاد اقامه نماز تدوین و اجرای برنامه های آموزشی و فرهنگی و تبلیغی است و به‌طور طبیعی مدیران و خادمان در ستاد اقامه نماز در حرکت جهاد تبیین خود را مکلف به تشریح و ابلاغ صریح اندیشه های رهبر فرزانه انقلاب می‌دانند و رسالت ارشادی خود را انجام می‌دهند.

رسانه ها افکار عمومی را مهیای مشارکت در ارتقا جایگاه تولید کنند

قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور افزود: اولین قدم را رسانه ها و مراکز اطلاع رسانی و چهره های موجه باید بردارند و افکار عمومی را مهیای مشارکت در ارتقا جایگاه تولید کنند. قدم  دوم را دولت جمهوری اسلامی ایران باید بردارد و نقشه راه مشارکت مردم را ترسیم و اعلام کند و به طور مشخص بگوید که مردم چه آورده ای باید داشته باشند و چگونه در جهت تولید مشارکت کنند. اگر بستر مشارکت مردم به درستی ترسیم و تعریف شود، امکان مشارکت ملی به نحواحسن فراهم می‌گردد. منظور این است که افزون بر راه های عادی و اداری متعارف یک مجموعه راه کار جدید برای شرکت مردم در نهضت تولید باید ارائه گردد تا مردم آگاهانه و با انگیزه سرمای گذاری کنند.

وی ادامه داد: برای مثال امروزه سرمایه گذاری در پتروشیمی و تولید فرآورده های نفتی سود آور است. بخش قابل توجهی از گاز در مناطق نفتی می سوزد و به هدر می‌رود که خوشبختانه بعد از انقلاب تدابیر سازنده ای برای مهار آن اتخاذ شده است ولی هنوز هم هدر رفت گاز داریم. اگر در نقشه راه دولت برای جهش تولید  جذب پول های سرگردان جایگاهی داشته باشد  می‌تواند مردم را به مشارکت فعال فراخواند و با ایجاد پالایشگاه ها و پتروشیمی های جدید با محوریت و مشارکت مردم و تولید فراورده های پرمصرف وارد بازارهای جهانی شود.

تبدیل راهبرد به برنامه مستلزم تشکیل اتاق فکر مشترک دولت، مردم و بخش خصوصی است

دکتر زرهانی بیان کرد: فراهم کردن سازوکارهای مناسب و آسان جهت شرکت بخش خصوصی در راه اندازی پروژه های بزرگ و انتشار اوراق مشارکت و جمع آوری و هدایت نقدینگی مردم به سمت توسعه این پالایشگاه ها و مراکز صنعتی و پتروشیمی و استحصال فراورده های جدید فروش آنها از طریق بازارهای بین المللی  جلوی خام فروشی را می‌گیرد و آثار ضد تورمی به ارمغان می‌آورد. به هر حال شعار امسال یک راهبرد است و تبدیل راهبرد به برنامه مستلزم تشکیل یک اتاق فکر مشترک دولت و مردم و بخش خصوصی است. در بخش های صنعت و کشاورزی و خدمات اتخاذ تصمیمات مشابهی امکان پذیر است.

ستاد اقامه نماز با مدیریت جهادی اداره می شود

وی گفت: بخش هایی از ستاد اقامه نماز مثل مجمع خیرین مسجد ساز متکی به بودجه دولتی نیست و با مشارکت مردم و کمک خیرین اداره می شود. ستاد اقامه نماز یک مجموعه چابک و کوچک و کم هزینه است که با مدیریت جهادی اداره می شود. کارکنان رسمی ستاد در سطح ملی و استانی حدود یک صد نفر هستند. افزون بر آن تعدادی بازنشسته و سرباز و کارکنان ساعتی  به صورت خرید خدمت به ستاد کمک می‌کنند و بنا نیست که ستاد به یک دستگاه عریض و طویل تبدیل شود. بلکه هدف کوچک نگاه داشتن آن است. البته هزاران نفر در گوشه و کنار با عناوین مختلف به ستاد کمک می‌کنند. از این رو بودجه سالانه ستاد در مقایسه با سایر دستگاه های فرهنگی و اجرایی رقم  زیادی نیست و معمولا در هر سال متناسب با جداول بودجه دولت افرایش نسبی دارد که توسط سازمان برنامه بودجه اعلام خواهد شد.

تعامل با صدا و سیما برای ترویج فرهنگ نماز

قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور خاطر نشان کرد: در سال جدید بازخوانی پیام های حکیمانه رهبر معظم انقلاب به اجلاسهای سراسری نماز و استنتاج تکالیف برخاسته از آنها از اولویتهای کاری ستاد است. برنامه دیگر امسال تمرکز ستاد روی آموزش معارف نماز برای همه است. از طریق مرکز تخصصی نماز و  معاونت آموزشی ستاد قدم هایی برای توسعه برنامه های آموزشی نماز با اولویت کودکان و نوجوانان برداشته می‌شود. اقدام دیگر ستاد در سال جدید حرکت به سمت مردمی تر کردن رویکرد ستاد است . برنامه دیگر ستاد سازماندهی نظام برنامه ریزی و نظارت و ارزیابی بر اساس آخرین مصوبه هیات وزیران تحت عنوان آیین نامه ترویج نماز با افق های تحول آفرین در اقامه نماز در دستگاههاست. تعامل با صدا و سیما برای ترویج فرهنگ نماز هم در دستور کار قرار دارد.

وی اظهار کرد: گام دیگری که باذن الله برداشته می شود بهره گیری جامع تر از از فناوری اطلاعات و ارتباطات و امکانات فضای مجازی و شبکه های اجتماعی و تقویت بنیه اطلاع رسانی در ستاد با تمرکز بر دانش افزایی نسل نو است . ایجاد تحول در انتشارات ستاد با گرایش به تولید برای آینده سازان هم از اولویتهای امسال ماست.

 انگیزه آفرینی در نسل نو برای اقامه نماز؛برنامه مشترک وزارت آموزش و پرورش و ستاد اقامه نماز

زرهانی بیان کرد: یکی از برنامه های مشترک وزارت آموزش و پرورش و ستاد اقامه نماز فروزان نگاه داشتن مشعل اقامه نماز در مدارس کشور و انگیزه آفرینی در نسل نو برای اقامه این فریضه الهی است. در همین فضا تولید کتب برای کودکان و نوجوانان و برگزاری دوره های آموزشی و نظارت و ارزیابی از حرکت اقامه نماز در مدارس و دانشگاه ها و پشتیبانی از نماز خانه های آنها و کمک به اعزام روحانیون فاضل برای اقامه نماز جماعت در مراکز آموزشی در برنامه کار ستاد قرار دارد.

لزوم تعلیم اصول دین به کودکان

وی  با بیان اینکه ستاد اقامه نماز و آموزش و پرورش از طریق اتاق فکر مشترک تحولات اقامه نماز در مدارس را رصد می‌کنند. افزود:  یکی‌از برنامه های مورد اتفاق هر دو دستگاه ایجاد زمینه های مناسب برای اقامه نماز جماعت بدون اکراه در مدارس با مساعدت حوزه های علمیه است. آموزش درست خوانی اذکار نماز و تبیین فلسفه و چرایی اقامه نماز و بیان احکام آن هم در دستور کار قرار دارد. اگر کودکان و نوجوانان با فلسفه و آثار نماز آشنا شوند و به صورت استدلالی و در حد خودشان معارف توحید و معاد را فراگیرند  با رغبت بیشتری به اقامه نماز روی می آورند. در خانه و مدرسه و مسجد اصول دین به عنوان زیرساخت فکری باید به نیکی به فرزندان تعلیم داده شود. مردم زمانی با طیب خاطر مناسک را به جای می آورند که در باطن اصالت آنها را پذیرفته باشند و زیر بنای اعتقادی محکمی داشته باشند.  وقتی نوجوان به سن تکلیف می‌رسد و به مبدا معاد اعتقاد دارد، آسان تر پیشانی در برابر معبود به خاک می‌گذارد و شکر خدای را به جا می آورد. آموختن اصول دین و تحکیم  عقاید و معرفی آیات و نشانه ها و نعمت های الهی به آینده سازان اثر سازنده ای در سوق دادن آنان به سمت مساجد و اقامه نماز دارد.

قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور افزود: یکی از کار های مورد توجه ستاد اقامه نماز و آموزش و پرورش ایجاد پیوند راستین بین مدارس و مساجد به کمک علمای بلاد و حوزه های علمیه و امامان جماعت و مدیران مدارس و مربیان امور تربیتی  است. این طرح زمانی به حد کفایت کارآمدی دارد که ما به اندازه مدارس کشور روحانی آشنا به تعلیم و تربیت اسلامی وجوانگرا برای اقامه نماز در مراکز تعلیم و تربیت  داشته باشیم . ولی هم اکنون با کمبود مواجه هستیم و در پرداخت حق ایاب و ذهاب فضلایی که به مدارس می‌روند تعلل می‌شود. امسال اجلاس مشترکی با اهتمام وزیر محترم آموزش و پرورش و مساعدت امور تربیتی بین مدیران کل امورش و پرورش و مدیران ستاد اقامه نماز  کشور و معاونان پرورش استان ها برگزار می‌شود تا ان شاءالله حرکت اقامه نماز در سال تحصیلی جدید ارتقا کیفی پیدا کند.

دولت آیت الله رئیسی با نگرش جامع تری به ترویج فرهنگ نماز عنایت دارد

وی گفت: در پایان ذکر این نکته لازم است که اقامه نماز در دولت آیت الله رئیسی از جایگاه معتبری برخوردار است. البته همه دولت ها به این امر مقدس کمک کرده اند. ولی این دولت با نگرش جامع تری به ترویج فرهنگ نماز عنایت دارد. برای مثال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن ایجاد پیوند بین ستاد اقامه نماز و شورای فرهنگ عمومی در صدد تصویب برنامه های بلند مدت و اسناد راهبردی نماز استان ها در شورای فرهنگ عمومی است. با نظارت وزارت کشور شهرداری ها به کمک شوراهای اسلامی شهرها و شوراهای اقامه نماز استانها و شهرستانها با هدایت استانداران و فرمانداران و با حضور راهگشای نمایندگان ولی فقیه به امور اقامه نماز رسیدگی می کنند. همچنین آیین نامه ترویج معارف نماز با رویکرد جدید به تصویب هیات وزیران رسیده است و به موجب این مصوبه ۱۹ دستگاه وظایف و اختیارات و تکالیف جدیدی برای تحکم اقامه نماز پیدا کرده اند و یک هیات عالی رتبه از وزیران ماموریت پیدا کرده اند که تحولات نماز دستگاه ها را رصد کنند و برای رفع کاستی ها همت گمارند.

ستاد اقامه نماز

این مطلب را به اشتراک بگذارید :
اشتراک گذاری در کلوب اشتراک گذاری در  فیس بوک اشتراک گذاری در تویتر اشتراک گذاری در افسران

1403/1/27 ساعت 14:28
کد : 6113
دسته : اخبار نماز در کشور
لینک مطلب
کلمات کلیدی
دولت سیزدهم
ستاد اقامه نماز
دکتر سید احمد زرهانی

■ سرپرست جدید مرکز تخصصی نماز منصوب شد

سید احمد زرهانی قائم مقام ستاد اقامه نماز در حکمی حجت الاسلام و المسلمین اسماعیل ولی خانی را به عنوان سرپرست مرکز تخصصی نماز منصوب کرد. متن حکم به شرح ذیل است: برادر ارجمند جناب حجت الإسلام و المسلمین اسماعیل ولیخانی سلام علیکم با عنایت ب ...

■ ترویج نماز؛ بهترین راهکار

حجت‌الاسلام محمد کریمی، مدیر ستاد اقامه نماز چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: هرگونه آسیب در ارتباط انسان با خالق هستی می‌تواند ریشه انحرافات، کجروی‌ها و نابسامانی‌ها در زندگی باشد. وی ادامه داد: لحظه قطع رابطه انسان با خداوند ...

■ اجرای طرح «محراب» در ۱۳ مدرسه علمیه لرستان

حجت الاسلام والمسلمین علی میناپور با اشاره به اینکه طرح «محراب» با هدف آموزش طلاب برای اشاعه فرهنگ نماز در مدارس علمیه استان در حال اجرا است، گفت: این طرح با همکاری و تعامل معاونت تهذیب حوزه علمیه و ستاد اقامه نماز استان برگزار شده ک ...

■ نماز، خلعت رحمت بر تن انسان می نشاند/ نماز شب ابراهیم (ع) را خلیل الرحمن کرد

نماز انسان را به خدا نزدیک می کند و ترک نماز او را از خدا دور می سازد، نزدیکی به خداوند به انسان نور می دهد و دوری از خداوند باعث ظلمت و گمراهی می‌شود. اگر در جامعه ای و خانواده ای نماز به درستی اقامه شود فساد و دزدی و دغل بازی و حق کشی و دنیا ز ...

■ گزارش اجمالی اجرای طرح نظارت نوروزی ستاد اقامه نماز

سید علی مهدیان معاون برنامه ریزی، نظارت و ارزیابی ستاد اقامه نماز در گفتگو با روابط عمومی به تشریح گزارش اجمالی اجرای طرح نظارت نوروزی ستاد اقامه نماز پرداخت. مهدیان ضمن ارائه گزارش اهم اقدامات در ایام نوروز گفت: اخذ مصوبه ستاد مرکزی خدمات سفر مبن ...
درباره ما
با توجه به نیازهای روزافزونِ ستاد و فعالان ترویج اقامۀ نماز، به محتوای به‌روز و کاربردی، مربّی مختصص و محصولات جذاب و اثرگذار، ضرورتِ وجود مرکز تخصصی در این حوزه نمایان بود؛ به همین دلیل، «مرکز تخصصی نماز» در سال 1389 در دلِ «ستاد اقامۀ نماز» شکل گرفت؛ به‌ویژه با پی‌گیری‌های قائم‌مقام وقتِ حجت الاسلام و المسلمین قرائتی ...
ارتباط با ما
مدیریت مرکز:02537841860
روابط عمومی:02537740732
آموزش:02537733090
تبلیغ و ارتباطات: 02537740930
پژوهش و مطالعات راهبردی: 02537841861
تولید محصولات: 02537841862
آدرس: قم، خیابان شهدا (صفائیه)، کوچۀ 22 (آمار)، ساختمان ستاد اقامۀ نماز، طبقۀ اول.
پیوند ها
x
پیشخوان
ورود به سیستم
لینک های دسترسی:
کتابخانه دیجیتالدانش پژوهانره‌توشه مبلغانقنوت نوجوانآموزش مجازی نمازشبکه مجازی نمازسامانه اعزاممقالات خارجیباشگاه ایده پردازیفراخوان های نماز